Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести Квалификациони испит


ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА класификационог испита 1009-2010.
Ученици ће предавати попуњене листе жеља са одабраним школама, смеровима гимназија и образовним профилима 28. и 29. јуна, а 7. и 8. јула 2009. године извршиће се распоред и упис ученика по школама у првом уписном кругу. Предаја попуњене листе жеља са одабраним школама, смеровима гимназија и образовним профилима у другом уписном кругу је 9. јула, а 12. јула 2010. године је упис ученика у другом уписном кругу.

Кључ за прегледање и бодовање теста из српског језика под редним бројем три можете преузети овде.
Кључ за прегледање и бодовање теста из математике под редним бројем пет можете преузети овде.


Квалификациони испит за упис у средњу школу из српског, односно матерњег језика одржаће се у понедељак 21. јуна 2010. године, а из математике - у уторак 22. јуна 2010. године. Ученици полажу квалификациони испит у основној школи у којој су завршили осми разред, тј. у матичној основној школи.
Министар просвете проф. др Жарко Обрадовић, у директном преносу на првом програму Јавног сервиса Радио - телевизија Србије и првом програму Радио Београда у 9.50 часова, у понедељак 21. јуна 2010. године извући ће једну од пет могућих комбинација теста из српског језика, односно матерњег језика. У уторак 22. јуна 2010. године, у исто време извући ће једну од пет могућих комбинација теста из математике.
Почетак израде теста заказан је за 10.00 часова оба дана полагања квалификационог испита и трајаће по 120 минута, до 12.00 часова.
Ученици који буду полагали квалификациони испит за упис у средњу школу треба да дођу у матичне основне школе најмање пола сата пре полагања теста.
СРЕЋНО!