Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести
Вести
Print

Извор: Тањуг
Београд -- Полагање мале матуре у основним школама за ову школску годину биће одржано 23. и 24. јуна, рекао је министар просвете и науке Жарко Обрадовић.
Ученици осмог разреда прва су генерација ђака која полаже завршни испит, уместо досадашњег квалификационог, на којем ће бити 50 одсто познатих питања из приручника.
Ученици осмог разреда ће тест из српског, односно матерњег језика, полагати 23. јуна, док ће тест из математике бити одржан дан касније, навео је министар.
Према његовим речима, приручник за полагање мале матуре, коју од ове године полажу ученици осмог разреда, биће објављен после 1. маја, док ће пробни тест завршног испита осмаци радити 14. маја.

Read more...
 

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ је априла прошле године  први пут организовала манифестацију Фестивал науке под називом „Чаролијом кроз науку до знања“.
Циљ манифестације је да се на један занимљив и сликовит начин представе различите научне дисциплине ширем кругу људи и да се код млађих генерација пробуди интересовање за науку. Велики број ученика основних и средњих школа је посетило овај фестивал на којој су учешће узели: Физички факултет из Београда, гимназија „Светозар Марковић“ из Ниша, Гимназија из Крушевца, Пожаревачка гимназија, ОШ „Дринка Павловић“ из Београда, ОШ „Радоје Домановић“ из Крагујевца  и  ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца. Истовремено су у простору школске медијатеке држана различита научно-популарна предавања професора Београдског и Нишког универзитета, као и наставника и ученика средњих школа.

Посетите  овогодишњи Фестивал науке  под називом „НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ“ коју  организује наша школа 20.04.2011. године од 10:00 до 18:00 часова са паузом за ручак од 13:00 до 15:00 часова.
Добро дошли!

 

Резултате окружног такмичења из математике можете преузети овде за:

4. разред

5.разред

6. разред

7. разред

8. разред

 

 

1. априла 2011. године почиње  упис деце у први разред основних школа у Србији. Званичан упис ће трајати два месеца, до краја маја 2011. године.

У први разред школске 2011/2012. могу се уписати деца рођена између 1. марта 2004. до краја фебруара 2005. године. Такође, могу се уписати и деца рођена пре 1. марта 2004. године, која због болести или других оправданих разлога нису још уписана у школу, али исто тако и млађа деца, узраста од 6 до 6,5 година, уз претходну сагласност психолга и педагога школе.

Актив учитеља који узима први разред:

Милутин АВРАМОВИЋ, учитељ
Весна ПЕЈИЋ, професор разредне наставе
Татјана СТОЈКОВИЋ, професор разредне наставе (целодневна настава)
Весна НИКОЛОВСКА,професор разредне наставе

УПИС ПРВАКА у нашу школу.

Read more...
 

ЦЕЛОДНЕВНА НАСТАВА

Целодневна школа уједначава услове за стицање знања, развијање и афирмацију способности сваког појединца.

ЦЕЛОДНЕВНА НАСТАВА је такав облик наставе која омогућава:

Да осигура свим ученицима једнаке услове за учење, рад, развој, напредовање.
Да плански раде и користе своје радно време.
Да се упоредо са образовним активностима одвијају допунске, додатне, изборне и факултативне активности.
Да у склопу наставе одлазе у шетње, на излете, у позориште…

Read more...
 
<< Старт < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећи > Крај >>

Страна 39 од 52