Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Блог о нашој школи на енглеском језику

Поводом обележавања Дана школе, сваке године ученици радо учествују у реализацији програма за тај дан. Како нам ове године ситуација то не дозвољава, ученици седмог разреда желели су да дају свој допринос и употребом ИКТ у настави, на другачији начин представе своју школу. Инспирисани текстом у уџбенику из енглеског језика, ''Michael's blog'', у коме се говори о Мајкловој школи, наши вредни ђаци су на енглеском језику написали одговор на тај текст, под називом "A blog about my school", причајући о својој школи, о њеном историјату, начину рада, наставницима, предметима који се похађају и ваннаставним активностима. У раду су учествовали како ученици који редовно похађају наставу, тако и они који наставу похађају "онлајн". Са њима је радила наставница енглеског језика, Зорица Миладиновић, а целу ову причу својом презентацијом заокружила је наставница географије, Даница Ковачевић. https://www.youtube.com/watch?v=-DbeN7y0V1A&t=120s

 
Организација рада школе у септембру

Ученици 1. разреда иду у школу пре подне  по групама А и Б.
Ученици од 2. до 4. разреда иду у школу наизменично пре подне и после подне и то: непарна смена креће пре подне, а парна после подне, подељени у две групе А и Б, према распореду.
Ученици од 5. до 8. разреда иду наизменично сваког другог дана по групама А и Б.

Ученици добијају информације о групама од одељењских старешина.

 
Обавештење о правилима понашања

Обавештење о правилима понашања за ученике, запослене и родитеље/др.зак.заступнике поштујући мере заштите здравља ученика и запослених у школи током трајања пандемије COVID-19

1) Мере смањења ризика уноса корона вируса у школску средину:
- Ученици, наставно и ненаставно школско особље не треба да долазе у школу
уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне
инфекције.
- Родитељи треба свако јутро да провере телесну температуру својој деци пред
полазак у школу.
- Наставно и ненаставно школско особље да провере телесну температуру пред
полазак у школу.

Read more...
 
ОСНОВНЕ МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

 
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи/ др. зак. заступници,
На прагу смо почетка школске 2020/21. године у посебним околностима и уз специфицну организацију образовно- васпитног рада. У обавези смо да поштујемо стручна упутства надлежних органа и поступамо у складу са наложеним епидемиолоским мерама.
Ученици првог разреда наставу ће похађати непосредно у школи , подељени у групе А и Б, сваког радног дана у преподневној смени од 8 сати ( група А) и од 9  и 30 сати (група Б) прве недеље септембра месеца.
Школа ће омогућити свима који су се определили за продужени боравак због потреба посла родитеља, да то и остваре од друге недеље септембра.
Ученицима је пружена и могућност праћења наставе на даљину путем РТС-а уколико се родитељи/др. зак. заступници за то определе. О томе ће се родитељи изјаснити  након свечаног пријема првака који је предвиђен за понедељак, 31.8.2020.г. са почетком у 10 сати у школском врту.
О детаљима наставе и све ближе информације добићете непосредно у школи на родитељским састанцима које ће органозивати учитељи по одељењима у поподневним сатима, уз  поштовање епидемиолоских мера.
Најважније мере су ношење маски (хируршких, платнених...), одржавање физичке дистанце од 1,5 м у затвореном простору и дезинфиковање руку и просторија школе.
У жељи да сви останемо здрави, желимо срећан полазак у школу нашим најмлађим ђацима !
Управа школе

 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 3 од 57