Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Почетак другог полугодишта

Обавештење за ученике и родитеље/ др. законске заступнике:
Зимски распуст за ученике завршава се у петак,  15. јануара 2021.године,  а друго полугодиште почиње у понедењак,18. јануара 2021.г. Настава ће бити организована у складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи за шк. 2020/21.г и Правилнику о посебном програму образовања и васпитања.  То практично значи да ће ученици похађати наставу као на почетку школске године,  исто организовани по групама и по истом распореду часова. Ученици првог циклуса ( од 1. до 4. разредa) имаће наставу свакога дана у школи,  а ученици другог циклуса (од 5. до 8. разреда) сваког другог дана у току наставне недеље. Непарна смена (1,3,5. и 7. разред) полази у понедељак,  18.1.2021. г. пре подне, са почетком наставе ( у зависности од групе А или Б) од 8.00 сати/11.05 сати, а парна смена(2,4,6.и 8.р) после подне са почетком наставе у 13.10 сати/16.15 сати. Продужени боравак радиће до 15.30 сати само за ученике чији родитељи нису у могућности да своју децу преузму раније. Родитељи/ др.  зак. заступници,  се могу изјаснити да њихова деца наставу похађају на даљину. Детаљнија обавештења добијаћете благовремено од својих одељењских старешина.
Молим за одговорно понашање и поштовање правила која су на снази у време пандемије вируса Ковид 19 из безбедносних разлога:
*Обавезно је ношење заштитних маски приликом уласка и школско двориште и у школску зграду,
* У школу не улазе родитељи/ др.  зак.  заступници уколико се из одређених разлога нису најавили Управи школе или одељењском старешини,  
* Обавезно је прeлажење преко дезо баријере при уласку у школску зграду,  дезинфиковање руку приликом уласка у учионицу и приликом коришћења ужине.
Ученици ће ужину имати у школи од среде,  20.1.2021.г,  а продужени боравак имаће редовне оброке од понедељка,  18.1.2021.г.
Срећан Вам почетак другог полугодишта уз више здравља и успеха!

 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Поштовани родитељи/ други законски заступници и ученици,

За ученике петог, шестог, седмог и осмог разреда, од понедељка, 30. 11. 2020.г. настава ће се према Одлуци Владе Р. Србије и према упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одвијати на даљину. То практично значи да ће ученици наставне часове пратити од куће путем јавног сервиса ( РТС2/3/ РТС планета) и уз помоћ материјала и упутстава које буду наставници слали путем гоогле учионица или вибер група.
Ученике ће пратити предметни наставници и вредновати њихов рад путем онлајн наставе сваког радног дана до 15 сати. Уколико ученици не буду били задовољни закључним оценама за крај другог полугодишта, имаће прилику, уколико буде елемената, да непосредно усменим/ писаним проверама у школи то и поправе уз поштовање свих епидемиолошких мера. Сва ближа упутства и информације добијаћете преко одељењских старешина.

Ученици млађих разреда похађају наставу само пре подне, према утврђеним групама од 8 и од 10 и 30 часова.

Продужени боравак ради до 15 и 30 часова.

Прво полугодиште се према новом Календару образовно- васпитног рада завршава 18. децембра 2020.г. Зимски распуст почиње 21.децембра и траје до 15. јануара 2021. г. Друго полугодиште почиње 18. јануара 2021.године.

Придржавајте се свих препорука Кризног стаба и наложених епидемиолошких мера како бисте сачували здравље!
 
фРАНЦУСКИ БЕЗ МУКЕ У ДОСИТЕЈУ

Материјали са вежбањима за наставу на даљину за учење француског језика које је направила наша наставница француског језика Војка Миловановић.
Видео лекције за учење француског језика са граматичким јединицама и изговором.
https://www.youtube.com/channel/UCZAzaD_Te3_SksyjEnVD2Ew
Блог са лекцијама, граматичким објашњењима и вежбањима која их прате.
http://jadorelefrancais.over-blog.com/
Фб страница са вежбањима, занимљивостима из француске културе и цивилизације.
https://www.facebook.com/vojkamilovanovic

 
Дан школе

Поштовани ученици и запослени,
Кроз 287 година постојања наша школа следи Доситејев пут просветитељства, баш ту где је писменост нашег краја почела... Негујући традицију, стручност и квалитет у раду поносно стоји у срцу свог града образујући и васпитавајући кроз векове. Наш понос и понос Пожаревца јесу заједнички успеси ђака и наставника из области науке, уметности, културе и спорта као и набољи резултати постигнути на завршном испиту који су обележили још једну школску годину. Сви заједно, као један велики и снажан тим, данас пркосимо актуелној ситуацији не престајући да стварамо, учимо, креирамо, поштујемо и разумемо једни друге. Као такви идемо даље у освајања нових путева знања и идеја свесни да Нас Доситејева мисао „Идућ учи, у векове гледа.“ увек води.Срећан Нам Дан школе, Доситејевци! Погледајте филм о нашој школи https://www.youtube.com/watch?v=wwv4NY4LIFQ&t=27s
 
Блог о нашој школи на енглеском језику

Поводом обележавања Дана школе, сваке године ученици радо учествују у реализацији програма за тај дан. Како нам ове године ситуација то не дозвољава, ученици седмог разреда желели су да дају свој допринос и употребом ИКТ у настави, на другачији начин представе своју школу. Инспирисани текстом у уџбенику из енглеског језика, ''Michael's blog'', у коме се говори о Мајкловој школи, наши вредни ђаци су на енглеском језику написали одговор на тај текст, под називом "A blog about my school", причајући о својој школи, о њеном историјату, начину рада, наставницима, предметима који се похађају и ваннаставним активностима. У раду су учествовали како ученици који редовно похађају наставу, тако и они који наставу похађају "онлајн". Са њима је радила наставница енглеског језика, Зорица Миладиновић, а целу ову причу својом презентацијом заокружила је наставница географије, Даница Ковачевић. https://www.youtube.com/watch?v=-DbeN7y0V1A&t=120s

 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 4 од 58