Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Писмо наставницима, ученицима и родитељима

Поштовани  наставници, ученици и родитељи наших ученика,

Налазимо се у тренуцима неизвесности, изазова али и борбе која је пред нама. У тој борби сви смо на истој страни, удружени против заједничког непријатеља, невидљивог и опасног. Зато поштујмо препоруке надлежних органа и стручних институција. Заштитимо себе и своје ближње - останимо код куће! Схватимо озбиљно и одговорно ову борбу из које можемо само на тај начин изаћи као победници. Сачувајмо своје здравље које је најважније! Истовремено, остали смо повезани увођењем наставе на даљину. Доприносом свих нас показали смо да образовно-васпитни рад може да се остварује и на други начин, ван школске зграде. Захваљујем се свима Вама на ангажовању, огромном труду  и одговорности коју сте показали, упркос ситуацији која нас је задесила. Будимо подршка једни другима, али истовремено будимо стрпљиви и толерантни. Тако ћемо превазилазити  препреке  на које будемо наилазили и изазове учења на даљину које представља новину за све нас. Идемо полако, корак по корак. Ученици су укључени у наставу од куће, родитељи прате њихов рад колико им лична организација то дозвољава, а наставници се својски труде да овај вид наставе буде што квалитетнији. Свакако да за све постоји разумевање и заједничким снагама завршићемо и ову школску годину. То је истовремено изазов за ученике и позивање на њихову одговорност, мотивисаност за учење, одржавање радних навика и неговање самосталности у раду. Најважније је да сачувате себе и да знате да је Ваша школа увек ту за Вас, сада наравно путем интернета.  На добром смо путу, наставимо тако и даље, останимо здрави!

 

Ваша директорка

Ивана Јоксимовић

 
НАСТАВА НА ДАЉИНУ
Република Србија
МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ,
НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
КАБИНЕТ МИНИСТРА
Број: 601-00-9/1/2020-01
Датум: 16.03.2020. године
Београд
Немањина 22-26
РОДИТЕЉИМА/ЗАКОНСКИМ ЗАСТУПНИЦИМА УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА
Поштовани,
Обавештавамо вас даје Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовноваспитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.
Read more...
 
ВАНРЕДНО СТАЊЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

На основу проглашења ванредног  стања у Републици Србији, обавештавамо родитеље и ученике  школе да од понедељка, 16. марта неће бити наставе.
Све детаљније информације добићете у наредним данима на овој страници и од одељенских старешинa.

Поштујте упутства лекара о понашању и заштити да заштитите себе, своје ближње и друге.

 
ОБАВЕШТЕЊE

ПОШТОВАНИ,

ЗБОГ ПРОГЛАШЕНЕ ПАНДЕМИЈЕ ИЗАЗВАНЕ КОРОНА ВИРУСОМ МОЛИМО ВАС ДА СЕ ДЕЦА НЕ ШАЉУ КОД СВОГ ЛЕКАРА У ДОМ ЗДРАВЉА ЗБОГ КИЈАВИЦЕ,ГРЕБУЦКАЊА У ГРЛУ И МАЛАКСАЛОСТИ.

ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА ТАКВИ ПАЦИЈЕНТИ ОСТАНУ КОД КУЋЕ И САМО У СЛУЧАЈУ ПОГОРШАЊА ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА ЈАВЕ СЕ СВОМЕ ЛЕКАРУ(ПОВИШЕНА ТЕЛ.ТЕМПЕРАТУРА ВЕЋА ОД 38,5Ц,ЈАК БОЛ У ГРЛУ И УПОРАН КАШАЉ).

У СУПРОТНОМ ЋЕ СВА ДЕЦА БИТИ ВРАЋЕНА НА КУЋНО ЛЕЧЕЊЕ.

МОЛИМО ВАС ДА ОВО ОБАВЕШТЕЊЕ ПРОСЛЕДИТЕ УЧИТЕЉИМА И РАЗРЕДНИМ СТАРЕШИНАМА,А ОНИ ОБАВЕСТЕ УЧЕНИКЕ.


НАЧЕЛНИК СЛУЖБЕ

МИЛЕНКОВИЋ ДР ДЕЈАН

ОБАВЕШТЕЊЕ II

СВИ ПАЦИЈЕНТИ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗ УГРОЖЕНИХ ПОДРУЧЈА МОРАЈУ ОСТАТИ У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ 14.ДАНА


ПАЦИЈЕНТИ СА СУМЊОМ НА КОРОНА ВИРУС НЕ ТРЕБА ДА ДОЛАЗЕ КОД ЛЕКАРА ВЕЋ ДА ПОЗОВУ ЕПИДЕМИОЛОГА НА БР.ТЕЛЕФОНА  064/8649-028

 
Посебне мере у школи због коронавируса

Потребно је поштовати следеће препоруке :

* редовно одржавање школског простора, проветравање учионица;

* редовно  прање руку, нарочито пре ужине и јела;

* не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама;

* не размењивати храну и не користити исте флашице за воду;

* употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке;

* препоручује се родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења;


http://www.mpn.gov.rs/ministarstvo-uputilo-obavezujucu-preporuku-osnovnim-i-srednjim-skolama/

http://www.zzjzle.org.rs/saveti-i-edukacija/prevencija-crevnih-zaraznih-bolesti/

 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 7 од 58