Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА И ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ О НАЧИНУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И РЕАЛИЗАЦИЈЕ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ 2021/22. године

Обавештавамо Вас да ће нова школска година почети у среду, 1. септембра 2021.године према Календару образовно-васпитног рада за основне школе МПНТР уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера заштите.
За ученике првог разреда биће организован Свечани пријем 1.9.2021.г. у школском врту са почетком у 10 часова.
У нашој школи настава за све ученике првог и другог разреда одвијаће се у преподневној смени целе школске године.
Непарна смена (3,5.и 7. р), укључујући и други разред, полази у школу пре подне од 8 часова, а парна (4,6. и 8. р) по подне од 14 часова.
Школа у својој организацији има и продужени боравак за ученике 1. и 2. разреда који ће несметано радити у периоду од 7 до 16 часова почев од понедељка, 6.9.2021.г.
Ужина за све заинтересоване ученике послужује се такође од 6.9.2021.г. искључиво у школској трпезарији према распореду разреда уз поштовање хигијенских мера и других мера заштите.
Ове школске године новина је у начину организовања наставних и ваннаставних активности . Настава за ученике одвија се за свако одељење у својој учионици, изузев наставе информатике и рачунарства (у кабинету) и наставе физичког и здравственог васпитања (у фискултурној сали). Наставни часови се реализују према утврђеном Распореду часова у трајању од по 45 минута, а по МОДЕЛУ 1-непосредно у школи свакога дана са целим одељењима.
У складу са праћењем пандемијске ситуације школа ће задржавати или мењати модел рада. Ученици ће од својих одељењских старешина бити обавештени у којој ће учионици похађати наставу, а за свако одељење прецизно је утврђен распоред уласка у школу и изласка.
Родитељи/др.законски заступници ученике ће прихватати после наставе у школском дворишту,а сваку потребу за улазак у школску зграду родитељ ће најавити одељењском старешини свог детета и по договору доћи у школу.
Родитељ/др.зак.заступник је у обавези да свом детету измери телесну температуру пре доласка у школу и да одељењском старешини пријави уколико постоје симптоми вируса SARS-CoV-2 или било којих других инфекција /болести.
Школа ће радити на едукацији о мерама превенције ширења актуелног вируса и упознати Вас овим путем о поступањима у случају појаве истог.
Нека Нам је срећан почетак нове школске године! Останимо здрави!

Управа школе
 
Стратегије ублажавања ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама
Стратегије ублажавања ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама од стране државног ТИМА ЗА ПРАЋЕЊЕ И КООРДИНИСАЊЕ ПРИМЕНЕ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У РАДУ ШКОЛА:
Редовна настава-МОДЕЛ 1
1. Доследна и исправна употреба маски у простору школе од стране свих лица (ученика и запослених)
2. Физичка дистанца према могућностима школе (може и мања од 1м)
3. Хигијена руку и респираторна хигијена
4. Чишћење и дезинфекција простора школе у целини
5. Успостављена сарадња са надлежном здравственом службом, а посебном са надлежним ИЈЗ/ЗЈЗ
Read more...
 
Критеријуми за поступање у случају појаве COVID19 у школама
У учионици (код ученика свих узраста) дефиниција блиског контакта укључује само ученике који седе у непосредној околини зараженог ученика (лабораторијски потврђена или клинички компатибилна болест) на одстојању мањем од 1 метра.
Блиским контактом ће се сматрати и ученици који су седели на одстојању до 2 метра, уколико изложени и оболели нису правилно и доследно носили маску све време наставе.
Начелно, учитељ/наставник или други запослени у школи сматраће се блиским контактом инфицираног ученика изузетно и то уколико се епидемиолошким испитивањем утврди да је дошло до контакта са потврђеним случајем без примене мера заштите од инфекције, у периоду дужем од 15 минута, на растојању мањем од 1 метра, у периду заразности (48 часова пре појаве симптома, и након појаве симптома), и да наставник није вакцинисан са две дозе вакцине против COVID-19, а да је од друге дозе прошло најмање 14 дана, односно да у претходних шест месеци није прележао COVID-19.
Read more...
 
ДОБРО ДОШЛИ, ПРВАЦИ!
СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА ОРГАНИЗОВАЋЕМО 1. СЕПТЕМБРА У 10 ЧАСОВА У ДВОРИШТУ ШКОЛЕ.
Останимо здрави уз поштовање свих епидемиолошких мера.
Управа школе
 
Дуално образовање

Информишите се о дуaлном образовању: www.dualnoobrazovanje.rs

 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 2 од 58