Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести ЗИМСКИ РАСПУСТ ПОЧИЊЕ РАНИЈЕ

На основу Закључка радне групе Владе Републике Србије за примену плана активности пре и у току пандемије новог грипа А Х1Н1, Министарство просвете одлучило је да зимски распуст за ученике основних и средњих школа почне у понедељак 21. децембра 2009. године и заврши се закључно са 8. јануаром 2010. године.

Први наставни дан биће понедељак 11. јануар 2010. године у свим основним и средњим школама у Републици Србији, укључујући и АП Војводина.

Прво полугодиште за ученике основних и средњих школа наставиће се у понедељак 11. јануара 2010. године и трајаће до 22. јануара 2010. године (осим за територију АП Војводина – до 15. јануара 2010. године). На овај начин, наставницима и професорима остављено је довољно времена да заврше наставни план и програм планиран за прво полугодиште и да одрже потребне тестове провере знања, а ученицима да поправе оцене, уколико за то има потребе.
Друго полугодиште почеће 25. јануара 2010. године за територију Србије, односно 18. јануара 2010. године за територију АП Војводина.
Министарство просвете послало је данас допис свим основним и средњим школама у Србији, као и допис Покрајинском секретаријату за просвету и културу о измени Школског календара.

 

www.mp.gov.rs/aktuelnosti.php?id=4022