Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна О школи
Print

МИСИЈА ДОСИТЕЈА ОБРАДОВИЋА ДАНАС

Настава се одвија у две смене по принципу парних и непарних смена, које се смењују седмично.
Настојимо да повећамо учешће наших ђака у организацији и раду школе. Тако је у 2004, години организован и Ученички Парламент.Дуга традиција (школа је основана 1733. године) и квалитет наставника, који су у сталном процесу учења нових метода наставе, обезбеђују правилно образовање и развој наше деце, и омогују и родитељима да се укључе и учествују у том процесу.

Наши ђаци су, испољавајући своје знање и марљивост освајали многе награде, али и остварују одличне резултате на пријемним испитима за средњу школу у целом Браничевском округу.

Поред осталог, наша школа је прва основна школа у округу, која је 1989. године увела други страни језик, тако да наши ђаци данас међу обавезним предметима имају и Енглески и Француски језик.

Од 1989. године увели смо и програм „Школа у природи”, као једнонедељни програм наставе ван школе и учионица. Школа у природи се најчешће организује у неком од туристичких центара на прелепим планинама Србије. То је постала традиција, те и данас, као и сваке године сви разреди од првог до четвртог учествују у том програму.

У циљу побољшања квалитета живота целокупног друштва, увек инсистирамо на сарадњи са локалном заједницом. Зато смо увек отворени за плодан тимки рад са локалним представницима управе, а посебно за сарадњу са представницима локалне самоуправе Општине Пожаревац.

Ми себи постављамо високе образовне циљеве и одржавамо добре односе, како међу самим наставницима и запосленима, тако и са децом и родитељима, као кључни састојак у раду на достизању тих циљева.

Ми се трудимо да обезбедимо најбоље могуће окружење за развој будућих генерација. Помажемо им да се спреме за теже задатке који их чекају у животу, када напусте нашу школу. Помажемо им са свим својим знањем и свим знањем које им преносимо.

Зато поносно носимо име Доситеја Обрадовића у скромном настојању да наставимо мисију коју је он започео.