Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести
Вести

Обавештење о правилима понашања за ученике, запослене и родитеље/др.зак.заступнике поштујући мере заштите здравља ученика и запослених у школи током трајања пандемије COVID-19

1) Мере смањења ризика уноса корона вируса у школску средину:
- Ученици, наставно и ненаставно школско особље не треба да долазе у школу
уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне
инфекције.
- Родитељи треба свако јутро да провере телесну температуру својој деци пред
полазак у школу.
- Наставно и ненаставно школско особље да провере телесну температуру пред
полазак у школу.

Read more...
 

Поштовани родитељи/ др. зак. заступници,
На прагу смо почетка школске 2020/21. године у посебним околностима и уз специфицну организацију образовно- васпитног рада. У обавези смо да поштујемо стручна упутства надлежних органа и поступамо у складу са наложеним епидемиолоским мерама.
Ученици првог разреда наставу ће похађати непосредно у школи , подељени у групе А и Б, сваког радног дана у преподневној смени од 8 сати ( група А) и од 9  и 30 сати (група Б) прве недеље септембра месеца.
Школа ће омогућити свима који су се определили за продужени боравак због потреба посла родитеља, да то и остваре од друге недеље септембра.
Ученицима је пружена и могућност праћења наставе на даљину путем РТС-а уколико се родитељи/др. зак. заступници за то определе. О томе ће се родитељи изјаснити  након свечаног пријема првака који је предвиђен за понедељак, 31.8.2020.г. са почетком у 10 сати у школском врту.
О детаљима наставе и све ближе информације добићете непосредно у школи на родитељским састанцима које ће органозивати учитељи по одељењима у поподневним сатима, уз  поштовање епидемиолоских мера.
Најважније мере су ношење маски (хируршких, платнених...), одржавање физичке дистанце од 1,5 м у затвореном простору и дезинфиковање руку и просторија школе.
У жељи да сви останемо здрави, желимо срећан полазак у школу нашим најмлађим ђацима !
Управа школе

 

 

Списак уџбеника за шкослку 2010/21. годину можете преузети овде.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ/ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ
ЧИЈА ДЕЦА ДОЛАЗЕ У БОРАВАК ОД 11.5.2020.г.
СА ПРАВИЛИМА ПОНАШАЊА
- Испитујући потребе родитеља, у нашој школи целодневни боравак радиће у периоду од 7.30 до 15.30 сати.
- Родитељи /др. законски заступници су дужни да донесу званичне потврде од послодавца/радне организације , да су радно ангажовани док је дете у боравку (оба родитеља / др. законска заступника). Родитељ је у обавези да обавести учитеља да ли ће дете довести и наредног дана у боравак.
-Деца која имају било какве симптоме: кашаљ, повишену температуру, бол у грлу и сл. неће моћи да долазе у боравак.
- Ученике ће прихватати учитељи на улазу из дворишта школе (мали улаз према цркви) у 7.30 сати ,уз обавезно ношење маски и рукавица и уводити у школу. Маске и рукавице су обавезне за родитеље и запослене . Ученици улазе у школу прелазећи преко дезобаријере на улазу , а запослени ће им приликом улаза дезинфиковати руке препаратом на бази 70% алкохола. Родитељима се препоручује да се минимално задржавају на вратима школе и да кратко размене информације са запосленима.
- Уколико деца долазе касније, после 7.30 сати, прихват ће вршити одређени запослени на улазу и вршити све потребне мере здравствене заштите.
- Дозвољено је родитељима да паркирају возила у школском дворишту ујутру приликом довођења деце у боравак.
- Препорука је да деца пре доласка у боравак доручкују код куће и да им родитељи/др. законски заступници пошаљу спакован оброк (ужина или ручак уз одговарајући прибор) који ће имати у школи.
- Ученици ће у школи пратити наставу на РТС-у током боравка (понети књиге и свеске по распореду наставе, као и папуче/патофне). Добиће од дежурних учитеља инструкције и подршку у изради домаћих задатака, и боравиће што више на свежем ваздуху, у школском дворишту. Том приликом капије школе биће закључане.
- Просторије у којој бораве деца  дезинфиковане су од стране ЗЗЈЗ Пожаревац и школе и проветравају се више пута у току дана. Удаљеност свих особа у просторијама и на улазу приликом прихвата деце мора бити 2 метра.
Молимо родитеље и децу да се придржавају прописаних мера заштите и правила понашања.

Управа школе

 

Препоруке УНИЦЕФ-а моћете преузети овде.

 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 5 од 56