Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести
Вести

Обавештавамо Вас да је дошло до промене Календара аобразовно -
васпитног рада за основну школу у делу који се односи на пролећни распуст.
Обзиром на ванредно стање у коме се налазимо и низа мера које се односе на
контролу кретања ,ова промена је у функцији оптималног и рационалног
коришћења времена ученика .
У периоду од 17. до 20. априла, 2020.г. (петак-понедељак)
реализоваће се пригодни едукативни садржаји у вези са празником и
садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена
ученика. У уторак, 21.априла, наставља се са наставом на даљину.
Нека нам Ускрс донесе здравље!
Управа школе

 
УПИС ПОЛАЗНИКА У ПРВИ РАЗРЕД школске 2020/21.године

Поштовани родитељи/други законски заступници,
Услед тренутне ситуације у којој се налазимо, обавештавамо Вас да ће се пријава за упис будућих ученика у први разред наше школе вршити електронским путем. Могућност да извршите пријаву имаћете од 1. априла 2020. године.
Постављен је линк наше школе испод, путем кога ћете моћи да попуните тражене податке.
Уђите на линк и попуните: https://forms.gle/45Tcv7kzQPmzzLPC9

Истовремено, постављен је линк Портала е-Управе који сте у обавези да попуните како би исказали интересовање за упис у нашу школу. Родитељима/другим законским заступницима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата потврда о датуму уписа након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Линк е-Управе попуните кад буде омогућен од 1.априла:
У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по година, а највише седам и по година (деца рођена 01.03.2013. до 28.02.2014.).
Деца од шест до шест и по година (рођени од 01.03.2014. до 31.08.2014.) могу се уписати на захтев родитеља, након провере спремности за полазак у школу.
Молимо вас да редовно пратите обавештења на школском сајту и званичној Фејсбук страници, а ми ћемо се трудити да вас о свим битним корацима у вези уписа благовремено обавештавамо.
Срећан полазак у први разред!
Останимо здрави!
Управа школе
 


СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима

Од данас,  23. марта 2020. године почиње са радом СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је због настале ситуације извршило пренамену СОС линије, а  ова линија је у редовним условима имала функцију пријаве насиља у школама и подршку ученицима, а сада је у функцији подршке за превенцију и умањење стреса у ситуацији ванредног стања које је последица епидемиолошке кризе.

Сви ученици, родитељи и запослени у установама образовања и васпитања, који сматрају да им је потребна помоћ и подршка, оснаживање у превазилажењу проблема, стреса и анксиозности у условима ванредног стања и епидемије могу позвати број 0800 200-201.

Дежурства на телефону су организована сваког радног дана у периоду од 9-14 часова.

 

Поштовани  наставници, ученици и родитељи наших ученика,

Налазимо се у тренуцима неизвесности, изазова али и борбе која је пред нама. У тој борби сви смо на истој страни, удружени против заједничког непријатеља, невидљивог и опасног. Зато поштујмо препоруке надлежних органа и стручних институција. Заштитимо себе и своје ближње - останимо код куће! Схватимо озбиљно и одговорно ову борбу из које можемо само на тај начин изаћи као победници. Сачувајмо своје здравље које је најважније! Истовремено, остали смо повезани увођењем наставе на даљину. Доприносом свих нас показали смо да образовно-васпитни рад може да се остварује и на други начин, ван школске зграде. Захваљујем се свима Вама на ангажовању, огромном труду  и одговорности коју сте показали, упркос ситуацији која нас је задесила. Будимо подршка једни другима, али истовремено будимо стрпљиви и толерантни. Тако ћемо превазилазити  препреке  на које будемо наилазили и изазове учења на даљину које представља новину за све нас. Идемо полако, корак по корак. Ученици су укључени у наставу од куће, родитељи прате њихов рад колико им лична организација то дозвољава, а наставници се својски труде да овај вид наставе буде што квалитетнији. Свакако да за све постоји разумевање и заједничким снагама завршићемо и ову школску годину. То је истовремено изазов за ученике и позивање на њихову одговорност, мотивисаност за учење, одржавање радних навика и неговање самосталности у раду. Најважније је да сачувате себе и да знате да је Ваша школа увек ту за Вас, сада наравно путем интернета.  На добром смо путу, наставимо тако и даље, останимо здрави!

 

Ваша директорка

Ивана Јоксимовић

 
Република Србија
МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ,
НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
КАБИНЕТ МИНИСТРА
Број: 601-00-9/1/2020-01
Датум: 16.03.2020. године
Београд
Немањина 22-26
РОДИТЕЉИМА/ЗАКОНСКИМ ЗАСТУПНИЦИМА УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА
Поштовани,
Обавештавамо вас даје Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовноваспитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.
Read more...
 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 6 од 56