Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести
Вести
Стратегије ублажавања ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама од стране државног ТИМА ЗА ПРАЋЕЊЕ И КООРДИНИСАЊЕ ПРИМЕНЕ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У РАДУ ШКОЛА:
Редовна настава-МОДЕЛ 1
1. Доследна и исправна употреба маски у простору школе од стране свих лица (ученика и запослених)
2. Физичка дистанца према могућностима школе (може и мања од 1м)
3. Хигијена руку и респираторна хигијена
4. Чишћење и дезинфекција простора школе у целини
5. Успостављена сарадња са надлежном здравственом службом, а посебном са надлежним ИЈЗ/ЗЈЗ
Read more...
 
У учионици (код ученика свих узраста) дефиниција блиског контакта укључује само ученике који седе у непосредној околини зараженог ученика (лабораторијски потврђена или клинички компатибилна болест) на одстојању мањем од 1 метра.
Блиским контактом ће се сматрати и ученици који су седели на одстојању до 2 метра, уколико изложени и оболели нису правилно и доследно носили маску све време наставе.
Начелно, учитељ/наставник или други запослени у школи сматраће се блиским контактом инфицираног ученика изузетно и то уколико се епидемиолошким испитивањем утврди да је дошло до контакта са потврђеним случајем без примене мера заштите од инфекције, у периоду дужем од 15 минута, на растојању мањем од 1 метра, у периду заразности (48 часова пре појаве симптома, и након појаве симптома), и да наставник није вакцинисан са две дозе вакцине против COVID-19, а да је од друге дозе прошло најмање 14 дана, односно да у претходних шест месеци није прележао COVID-19.
Read more...
 
СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА ОРГАНИЗОВАЋЕМО 1. СЕПТЕМБРА У 10 ЧАСОВА У ДВОРИШТУ ШКОЛЕ.
Останимо здрави уз поштовање свих епидемиолошких мера.
Управа школе
 

Информишите се о дуaлном образовању: www.dualnoobrazovanje.rs

 

25. 4. 2021. године у нашој школи је одржано окружно такмичење из математике. Резултате такмичења за све разреде можете преузети овде.
Ученицима и наставницима честитамо и желимо пуно среће у даљем такмичењу.

Обавештење: Приговоре могу послати наставници математике и наставници разредне наставе у понедељак,  26.4.2021.у периоду од 8 до 11 сати на мејл школе: CLOAKING
Комисија за приговоре поступиће према приспелим мејловима и одговорити у што краћем року.
 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 2 од 56