Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Новости
Вести
Поштовани родитељи/ други законски заступници и ученици,

За ученике петог, шестог, седмог и осмог разреда, од понедељка, 30. 11. 2020.г. настава ће се према Одлуци Владе Р. Србије и према упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одвијати на даљину. То практично значи да ће ученици наставне часове пратити од куће путем јавног сервиса ( РТС2/3/ РТС планета) и уз помоћ материјала и упутстава које буду наставници слали путем гоогле учионица или вибер група.
Ученике ће пратити предметни наставници и вредновати њихов рад путем онлајн наставе сваког радног дана до 15 сати. Уколико ученици не буду били задовољни закључним оценама за крај другог полугодишта, имаће прилику, уколико буде елемената, да непосредно усменим/ писаним проверама у школи то и поправе уз поштовање свих епидемиолошких мера. Сва ближа упутства и информације добијаћете преко одељењских старешина.

Ученици млађих разреда похађају наставу само пре подне, према утврђеним групама од 8 и од 10 и 30 часова.

Продужени боравак ради до 15 и 30 часова.

Прво полугодиште се према новом Календару образовно- васпитног рада завршава 18. децембра 2020.г. Зимски распуст почиње 21.децембра и траје до 15. јануара 2021. г. Друго полугодиште почиње 18. јануара 2021.године.

Придржавајте се свих препорука Кризног стаба и наложених епидемиолошких мера како бисте сачували здравље!
 

Материјали са вежбањима за наставу на даљину за учење француског језика које је направила наша наставница француског језика Војка Миловановић.
Видео лекције за учење француског језика са граматичким јединицама и изговором.
https://www.youtube.com/channel/UCZAzaD_Te3_SksyjEnVD2Ew
Блог са лекцијама, граматичким објашњењима и вежбањима која их прате.
http://jadorelefrancais.over-blog.com/
Фб страница са вежбањима, занимљивостима из француске културе и цивилизације.
https://www.facebook.com/vojkamilovanovic

 

Поштовани ученици и запослени,
Кроз 287 година постојања наша школа следи Доситејев пут просветитељства, баш ту где је писменост нашег краја почела... Негујући традицију, стручност и квалитет у раду поносно стоји у срцу свог града образујући и васпитавајући кроз векове. Наш понос и понос Пожаревца јесу заједнички успеси ђака и наставника из области науке, уметности, културе и спорта као и набољи резултати постигнути на завршном испиту који су обележили још једну школску годину. Сви заједно, као један велики и снажан тим, данас пркосимо актуелној ситуацији не престајући да стварамо, учимо, креирамо, поштујемо и разумемо једни друге. Као такви идемо даље у освајања нових путева знања и идеја свесни да Нас Доситејева мисао „Идућ учи, у векове гледа.“ увек води.Срећан Нам Дан школе, Доситејевци! Погледајте филм о нашој школи https://www.youtube.com/watch?v=wwv4NY4LIFQ&t=27s
 

Поводом обележавања Дана школе, сваке године ученици радо учествују у реализацији програма за тај дан. Како нам ове године ситуација то не дозвољава, ученици седмог разреда желели су да дају свој допринос и употребом ИКТ у настави, на другачији начин представе своју школу. Инспирисани текстом у уџбенику из енглеског језика, ''Michael's blog'', у коме се говори о Мајкловој школи, наши вредни ђаци су на енглеском језику написали одговор на тај текст, под називом "A blog about my school", причајући о својој школи, о њеном историјату, начину рада, наставницима, предметима који се похађају и ваннаставним активностима. У раду су учествовали како ученици који редовно похађају наставу, тако и они који наставу похађају "онлајн". Са њима је радила наставница енглеског језика, Зорица Миладиновић, а целу ову причу својом презентацијом заокружила је наставница географије, Даница Ковачевић. https://www.youtube.com/watch?v=-DbeN7y0V1A&t=120s

 

Ученици 1. разреда иду у школу пре подне  по групама А и Б.
Ученици од 2. до 4. разреда иду у школу наизменично пре подне и после подне и то: непарна смена креће пре подне, а парна после подне, подељени у две групе А и Б, према распореду.
Ученици од 5. до 8. разреда иду наизменично сваког другог дана по групама А и Б.

Ученици добијају информације о групама од одељењских старешина.

 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 2 од 55